آغاز ترخیص ۲۳ هزار تن کاغذ دپو شده در گمرک

آغاز ترخیص ۲۳ هزار تن کاغذ دپو شده در گمرک

با رفع مشکلات و اختلاف‌نظرهایی که در رابطه با تعیین تکلیف کاغذهای دپو شده در گمرک وجود داشت، به زودی ترخیص این ۲۳ هزار تن کاغذ آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، کاغذهای دپو شده در گمرک درسال جاری ماجرای خود را داشتند؛ زمانی به دلیل سیاست‌های ارزی ترخیص‌شان با مشکل مواجه شد و زمانی هم مسائل مربوط به تعرفه، مالیات و عوارض.

حدود سه ماه از سل ۱۳۹۸ گذشته بود که کاغذهای دپو شده در گمرک حاشیه‌ساز شدند. در آن زمان ماجرا به تعیین سیاست‌ ارزی در رابطه با واردات کاغذ بر می‌گشت. به نحوی که هنوز مشخص نبود که قرار است پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به کاغذ ادامه داشته باشد یا خیر. تا اینکه سرانجام تصمیم دولت بر این شد که کاغذ هم مانند سایر کالاهای اساسی در لیست ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار گیرد و در آن برهه با تعیین تکلیف شرایط ارزی، ترخیص کاغذ به روال عادی برگشت.

اما از چندی پیش، بار دیگر دپوی کاغذ و ترخیص آن مشکلاتی را ایجاد کرد که این بار ظاهرا ماجرا ارزی نبود و به شرایط واردات آن بر می‌گشت.

۹۰۰۰ تن کاغذ ترخیص شده است

چندی پیش حتی مطرح شد که رسوب کاغذ در گمرک به دلیل شرایط استاندارد آن بوده است ولی بعد از آن سازمان ملی استاندارد تاکید کرد که محموله‌های کاغذ به دلیل تعیین نشدن نوع کاربرد، احراز نشدن کد تعرفه صحیح و تعیین نشدن حقوق و عوارض گمرکی دپو شده و به کیفیت کاغذ و مطابقت آن با استاندارد ربطی ندارد.

با این وجود، آخرین اعلام ارونقی- معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران- در رابطه با آخرین وضعیت ترخیص کاغذ از این حکایت دارد که در حال حاضر ۲۳ هزار تن کاغذ در گمرک شهید رجایی موجود است که اختلاف نظرهایی درباره‌ تعیین تعریفه و مالیات و عوارض آن مبنی بر کاربرد و نوع کالا وجود داشته است و در راستای حل این اختلاف‌نظرها تفاهمی بین سازمان استاندارد، گمرک و وزارت صمت انجام شد.

به گفته ارونقی، با تفاهم انجام شده بین دستگاه‌های ذیربط و ابلاغ آن در روز جاری(شنبه) ترخیص کاغذ آغاز خواهد شد.

وی درباره میزان واردات کاغذ چاپ تحریر و خمیر کاغذ نیز توضیح داده که از ابتدای سال تا ۱۶ آذرماه بیش از ۲۳۳ هزار و ۷۳۰ تن کاغذ چاپ و تحریر وارد شده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۲۵ هزار و ۷۹۰ تن بوده است و میزان واردات خمیر کاغذ از ابتدای سال تا ۱۶ آذرماه ۱۶۶ هزار و ۵۸۹ تن بوه است که نسبت به سال گذشته افزایش ۱.۱۶ درصدی دارد.

ارونقی این را هم گفته که البته ترخیص درصدی کاغذ در چند ماه گذشته انجام شده است و بیش از ۹۰۰۰ تن کاغذ در این مدت از گمرکات ترخیص شده‌اند.
 رئیس کل گمرک ایران گفت: در یک ماه گذشته صادرات ترجیحی به اوراسیا ۲۸.۲ میلیون دلار و واردات ترجیحی ۱۶۶ میلیون دلار بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مهدی میراشرفی اظهار داشت: بیش از یک ماه است که از اجرای موافقت نامه موقت تجارت آزاد اوراسیا گذشته و در قالب این موافقت نامه از ۵ آبان امسال تا ۸ آذر صادرات ترجیحی به اوراسیا از سمت ایران ۲۸ ممیز ۲ میلیون دلار بوده است و واردات ترجیحی ۱۶۶ میلیون دلار بوده است که عمده این کالاها، کالاهای اساسی و موردنیاز کشور است که باید وارد می‌شد.

رئیس کل گمرک ایران گفت: جمع کل صادرات ترجیحی و غیر ترجیحی ما به اوراسیا ۱۳۷ ممیز ۹ میلیون دلار است و جمع کل واردات از اوراسیا هم تاکنون ۱۹۳ میلیون دلار بوده است.

میراشرفی تاکید کرد: چنانچه طرف ایرانی و ۵ کشور اوراسیا اقدامات لازم را به جهت بهره گیری تجار دو کشور از تعرفه‌های ترجیحی انجام نداده باشند موافقت نامه طوری تنظیم شده تا این مسئله مانع منافع تجار نباشد و بازرگانان می‌توانند تا یک سال بعد از صادرات این اقلام همچنان از مزیت‌های تعرفه‌های ترجیحی استفاده کنند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی کشورهای اوراسیا یک امکان و ظرفیت بسیار خوب است که ما باید از این ظرفیت استفاده بهینه کنیم تا صادرات و واردات کالاهای موردنیاز انجام شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ضمن اینکه با توجه به درخواست و توافق دو طرف، تلاش می شود تا طرفین از دلار و دیگر ارزهای رایج فاصله بگیرند و از ارزهای منطقه‌ای برای مبادله کالا استفاده کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا