افزایش ۱۷۰ درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال ۹۹

مرکز آمار اعلام کرد؛
افزایش ۱۷۰ درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال ۹۹

تغییرات شاخص قیمت كالاهاي وارداتي مبتنی بر داده های ریالی در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل، ٤٧٥,١ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٨ (برابر با ٣٠٤.٥ درصد) حدود ١٧٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است.

قيمت كالاهاي وارداتي يكي از مهم‌ترين عوامل تأثیرگذار بر ميزان مبادلات خارجي كشورها و نيز يكي از عوامل تعيين كننده رابطه مبادله مي‌باشد و تغييرات آن­ها از اهميت بالايي برخوردار است. در طرح شاخص قيمت كالاهاي وارداتی از كليه كدهاي تعرفه وارداتی كشور سال ١٣٩٥ (سال پایه) استفاده شده است. روش جمع‌آوري اطلاعات با استفاده از آمارهاي ثبتي گمرك جمهوري اسلامي ايران و طبقه بندي مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) می‌باشد. نتايج حاصل از اين طرح در سطح كل كشور و براي ٢٠ گروه‌ اصلي طبقه‌بندي HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می­شود.

تورم سالانه
تغییرات شاخص قیمت كالاهاي وارداتي مبتنی بر داده­ های ریالی در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل، ٤٧٥,١ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٨ (برابر با ٣٠٤.٥ درصد) حدود ١٧٠.٦ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت كالاهاي وارداتي مبتنی بر داده­های دلاری نیز در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل، ٣٩.٥ درصد است که در مقایسه با تورم سال ١٣٩٨ (برابر با ٣١.١ درصد) حدود ٨.٤واحد درصد افزایش داشته است. در گروه­ های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «چوب و اشياء چوبى، زغال چوب، چوب پنبه و… » (٧,٩ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «محصولات صنايع شيميايى يا صنايع وابسته به آن» (٥٥٤.٢ درصد) است. همچنین بیشترین کاهش مربوط به گروه «پوست خام، چرم، پوست­های نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد و …» (٣.٠- درصد) می­باشد./مرکزآمار ایران

گزارش نهایی شاخص قیمت کالاهای وارداتی در سال 1399

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا