تقدیر از پیشکسوت و کارآفرینان در دومین همایش دست آوردهای زنجیره سلولزی

تقدیر از پیشکسوت و کارآفرینان در دومین همایش دست آوردهای زنجیره سلولزی
دومین همایش دستاوردهای زنجیره سلولزی با حضور جمعی از فعالان و دستاندرکاران حوزه سلولزی و کاغذ ومقوا شنبه 7 اسفند در سالن دریای نور هتل استقلال برگزار و از کارآفرینان و پیشکسوتان این حوزه تجلیل شد.
همافزایی و همگرایی هدف اصلی همایش
در این مراسم رضا امیدی، مدیرشرکت آینده اندیشان رادیناومجری برگزاری همایش در سخنانی با اشاره به معیار و پارامترهای انتخاب برگزیدگان، گفت برای انتخاب افراد تقدیرشده از مشورت تشکلهای صنفی که درحوزه سلولزی و صنایع وابسته فعال هستند استفاده کردیم و خواستیم اعضای برگزیده خود را به ما معرفی کنند تا در یک جمعبندی به تصمیم نهایی برسیم. وی تاکید نمودهدف اصلی همایش دستاوردهای زنجیره سلولزی ایجاد همافزایی و همگرایی در میان صنف است.
دراین همایش روسا و نمایندگان تشکلهای مختلف صنفی ازجمله انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا وفراورده های سلولزی ایران
انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق ،انجمن علمی صنایع چوب و کاغذ ،انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران و نماینده تشکلهای صنعت چاپ و مصرفکنندگان کاغذ استانهای کشور به بیان دیدگاهها،دستاوردها و مشکلات و انتظارات و دغدغه های خود پرداختند
همچنین در این مراسم، آیت اله دکترغلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیزدر سخنان خود از مسائل این حوزه و بهبود اقتصاد کشور و با توجه به سیاست های اخیر دولت صحبت کرد.
توجه به مشکلات واردکنندگان و برداشتن سقف و سابقه واردات خواسته اصلی واردکنندگان کاغذ
سید حسن میرباقری، رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا و فراورده های سلولزی ایران در سخنان خود دراین همایش با اشاره به مشکلات واردکنندگان کاغذ و مقوا طی دو – سه ماه گذشته، گفت: ما در این مدت بیشترین حجم مشکلات را در حوزه واردات داشتیم و هیچ ارگانی در کشور باقی نمانده است که برای رفع مشکلات خود با آن نامهنگاری نکرده باشیم اما متاسفانه به راهکاری نرسیدیم.
وی با توضیح در این زمینه، افزود: سقف واردات با توجه به سابقه دو سال اخیر مشکلی جدی برای بسیاری از هم صنفیهای ما ایجاد کرده است و اجرای این قانون موجب شده است که برخلاف نیاز بازار نتوانیم جنس به موقع وارد کنیم.
میرباقری ادامه داد: کشور سالانه به 400 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر نیاز دارد. در طول سالهای قبل عدهای با دریافت ارز 4200 تومانی نسبت به واردات کاغذ اقدام میکردند که امسال دیگر نیستند و از واردات کنار رفتهاند زیرا ارزی نیست.
وی با بیان اینکه واردکنندگان اصلی و قدیمی امروز با بیمهری روبهرو شدهاند، گفت: امیدواریم این مشکل در دولت سیزدهم و به دست مسئولان حل شود زیرا اگر این موضوع در این روزها حل نشود ممکن است طی ماههای آتی با مشکل مواجه شویم.
میرباقری تاکید کرد: بهتر است که مسئولان تصمیمگیر در وزارت صمت به تجربه ما اطمینان کنند و برای رفع این مشکل اقدام کنند؛ زیرا در خوشبینانهترین حالت اگر اکنون اجازه واردات کاغذ داشته باشیم پروسه ثبت سفارش و واردات آن بین چهار تا پنج ماه زمان میبرد.
وی در ادامه به بخش دیگر مشکلات واردکنندگان کاغذ و مقوا اشاره کرد و یادآور شد: عدم هماهنگی در میان دستگاههای دولتی با بانک مرکزی و تشکلها نیز مشکلات جدیای برای ما ایجاد کرده است به طوری که برای اختصاص ارز و دریافت آن با مشکل روبرویی هستیم.
میرباقری با بیان اینکه قرار بود این ارز طی دو هفته به ما اختصاص داده شود، گفت: دو ماه از موعد این موضوع میگذرد و هنوز ارزی به ما ندادهاند و قانون سقف و سابقه را نیز به آن اضافه کردهاند.
وی همچنین در درباره بینیازی کشور به واردات کاغذ توضیح داد: میتوان در هماندیشی با بخش تولید یک ارزیابی از وضعیت کنونی تولید کاغذ در کشور داشته باشیم زیرا در بخش سلولزی نمیتوان به صورت 100 درصدی تولیدکننده باشیم و نیاز است که بخشی از نیاز اصلی جامعه را به کشور وارد کنیم.
میرباقری در پایان صحبتهای خود، گفت: میتوان در حوزه تولید با فعالان و تشکلهای این صنعت بحث و تبادل نظر داشت و با کمک هم در آیندهای نزدیک نه تنها فقط واردکننده نباشیم بلکه صادرکننده باشیم و کاغذ کشورهای منطقه را نیز تامین کنیم.
همچنین در پایان این مراسم از فعالان و پیشکسوتان زنجیره سلولزی تقدیر شد؛ که آقایان علیرضا یونچی، ابراهیم پناهنده، محمد تقی خوشبین از پیشکسوتان و فعالان واردکننده وتجارت بین المللی این حوزه معرفی و مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.