دردسرهای عملکرد سلیقه‌ای گمرک و اداره استاندارد برای کاغذ

رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا گفت: رفتارهای سلیقه‌ای گمرک و سازمان استاندارد در حذف معافیت ارزش افزوده کاغذهای گلاسه موجب شده تا بارهای گلاسه از گمرک ترخیص نشود.

سید حسن میرباقری رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،‌ با اشاره به لغو ارز مبادله‌ای برای واردات کاغذ‌های بالکی گفت:‌ پیش از این کاغذهای بالکی تنها در مصرف کتاب کاربرد دارد،  مشمول دریافت ارز مبادله‌ای می‌شد،‌ اما مدتی است ارز مبادله‌ای این نوع کاغذ قطع شده است.

وی ادامه داد:‌ کاغذ چاپ و تحریر همچنان ارز مبادله‌ای دریافت می‌کنند‌، اما مسئولان با این تبصره که کاغذ بالکی کاغذ تحریر نیست‌، به آن ارز مبادله‌ای نمی‌دهند‌، در حالی که کاغذ بالکی در چند سال اخیر در چاپ کتاب بسیار پرمصرف بوده است. استقبال از آن زیاد است چون هم مضرات کاغذ تمام سفید برای چشم را ندارد‌، هم مقرون به صرفه است و هم سبک.

میرباقری در پاسخ به این پرسش که مشابه کاغذ بالکی در ایران نیز تولید می‌شود،‌ چرا مصرف‌کنندگان از تولید داخل استفاده نمی‌کنند،‌ گفت: تاجایی که بنده اطلاع دارم اصلاً تولید داخل در این زمینه نداریم.

رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا هم‌چنین با اشاره به مشکلاتی که برای ترخیص کاغذهای گلاسه وآ4 از گمرک پیش آمده است، گفت: طبق قانون،‌ کاغذهای چاپ و تحریر مشمول ارز مبادله‌ای شده و از پرداخت 9 درصد ارزش افزوده هم معاف هستند‌، کاغذ گلاسه که در چاپ کتاب و نشریات استفاده می‌شوند،‌ نیز تا پیش از این چنین وضعی داشتند،‌ اما اکنون دو تا سه هفته است که بارهای کاغذ گلاسه از گمرک ترخیص نمی‌شوند،‌ چرا که گمرک ما را موظف به پرداخت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده کرده است.

 وی ادامه می‌دهد: تا جایی که ما می‌دانیم قانون تغییری نکرده است،‌ اما اداره استاندارد و گمرک در این زمینه سلیقه‌ای عمل می‌کنند،‌ گمرک می‌گوید اداره استاندارد باید نامه بزند که مصرف این گلاسه‌ها در چاپ و تحریر است،‌  اداره استاندارد هم می‌گوید من وظیفه‌ای ندارم چنین نامه‌ای بزنیم،‌ ما مکاتبات بسیاری با هر دو نهاد داشتیم،‌ اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیدیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا