ریشه نوسانات دلار در کجاست؟ آینده ارز چگونه است:

?دنیای اقتصاد نوشت:

?در دومین روز هفته، دلار به قیمت ۴ هزار و ۶۴۰ تومان رسید
?فضای هیجانی معاملات و تغییرات سریع قیمت، ورود تقاضای فنی به بازار، افزایش نقدینگی در بازار، افزایش تحرکات معامله‌گران، جوسازی پیرامون نبود کنترل بانک مرکزی بر روند قیمت، کاهش زیاد فروش ارز از سوی صرافی‌ها و تشکیل صف‌های خرید مقابل آنها از ریشه‌های ایجاد نوسان در روزهای اخیر بوده‌اند

?شایعه‌ای نیز در بازار وجود دارد که دلیل اصلی افزایش قیمت دلار، تلاش دولت برای جبران کسری بودجه خود از طریق افزایش قیمت ارز است.
?اگر این شایعه صحیح باشد باید به‌زودی در انتظار نوسانات کاهشی در بازار بود. از محل افزایش قیمت نفت، درآمدهای ارزی زیادی نصیبدولت می‌شود که تبدیل آنها با نرخ ارز بالاتر توان جبران کسری بودجه را دارد. به این ترتیب، با فروش ارز در قیمت‌های کنونی، کسری بودجه تا حدی از بین می‌رود و قیمت دلار با افزایش عرضه در مسیر کاهشی قرار می‌گیرد.

?بازیگران آماتوری که در روزهای اخیر و در قیمت‌های فعلی وارد بازار ارز می‌شوند، ریسک زیان زیادی را به‌جان می‌خرند، ارزی را که با قیمت بالایی خریداری کرده‌اند، ممکن است با قیمت‌های پایین‌تری به فروش برسانند.

?تغییر روند دلار، با توجه به افزایش عرضه ارز شرکت‌هایپتروشیمی در دو ماه انتهایی سال و افزایش درآمدهای نفتی دور از ذهن نمی‌تواند باشد.

?به گفته فعالان، شاخص ارزی روز شنبه تنها با دو معامله به کانال بالاتر رفت و قیمت ابتدای روز یکشنبه را تحت‌تاثیر قرار داد. با جوسازی معامله‌گران و ورود نقدینگی بیشتر به بازار

▪️راهکارها
?می‌توان با ترغیب صادرکنندگان پتروشیمی به فروش ارز خود در حجم بیشتر و در فاصله زمانی سریع‌تر تا حدی به کاهش نوسانات بازار کمک کرد
?بازارساز می‌تواند با خارج کردن برخی کالاها از ردیف دریافت‌کنندگان ارز مبادله‌ای، منابع خود را که حاشیه رانت بالایی دارند، صرف مدیریت بازار ارز کند.
?احتمال افزایش درآمدهای ارزی و ورودی ارز به بازار دو عاملی است که می‌تواند دامنه نوسانات دلار را تحت‌تاثیر قرار دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا