سود بالای بانکی رقیب سهام و بازار سرمایه شد

[yee_row column-size=”md-column” boxed_layout=”yee-container-fluid” padding_layout=”” style_detail=”” theme_options=”flattern” border_color=”” border=”none” background_image_options=”none” background_image=”” background_color_options=”none” background_color=”” responsive_column_reset=”no” vacolumns=”top” ex_class=”” id=”” visiable=”1″][yee_column width=”1/1″ ors=”” column-size=”md-column” xs-column=”0″ xs-hidden=”” sm-column=”0″ sm-hidden=”” md-column=”0″ md-hidden=”” lg-column=”0″ lg-hidden=”” hidden-print=”visiable” background_image=”” background_color=”” ex_class=”” visiable=”1″][wgt_jce_editor css_animation=”no” ex_class=”” style_detail=”” yee-widget-theme=”default” border_color=”” border=”none” visiable=”1″]{content}

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه سود بالای بانکی، رقیب سهام و بازار سرمایه شده است، گفت: کمیته چهارجانبه بانک مرکزی، سازمان بورس، مجلس و دولت باید به شکل جدی مشکلات بانک را بررسی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، شاپور محمدی با طرح این سوال که بانکی که زیان انباشته دارد،  بر اساس چه منطق اقتصادی، سود علی الحساب بیست و چند درصدی می‌دهد؟ گفت: سود بالای بانکی در سه مرحله به اقتصاد آسیب زده است، اول اینکه رقیب سهام و بازار سرمایه شده؛ دوم اینکه سود شرکت‌ها و بنگاه‌ها را کاهش داده و سوم اینکه برای بانک‌ها و اقتصاد خود، ایجاد بحران کرده است.

سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه معاملات باناری باید فی نفسه سودآور باشد، افزود: اینکه دولت بیاید و به جهت قانونی، تسهیلات تکلیفی بر گردن بانک‌ها بگذارد و آنها را دچار زیان کند، شدنی و قابل دوام نیست.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: این مساله‌ای است که بانک مرکزی، سازمان بورس و دولت و مجلس باید بنشینند و به شکل جدی بررسی کنند تا اگر عملیات بانکی یا اعتباری بانک‌ها سودآور نیست، مشکل مرتبط با آن حل شود.

محمدی تصریح کرد: اینکه بانک‌ها بیایند و با نرخ‌های خیلی بالا سپرده جذب کنند و با نرخ پایین به برخی فرموده‌ها تسهیلات دهند و از طرفی یک زیان مشخص شناسایی کنند، راه باناری نیست.

وی با بیان اینکه بانک‌ها نباید از جیب سهامدار به پرسنل خود، حقوق‌های بالا بپردازند، افزود: اینکه بانک‌ها زیان انباشته یا نرخ بازده کسب نشده دارند و در عین حال به سپرده‌گذار پول اضافه می‌دهند، عقلی، اصولی، شرعی و عرفی نیست.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سهام بانک‌ها متعلق به سهام عدالتی‌ها هم هست، تصریح کرد: هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید من به سهامدار کاری ندارم؛ اینجا دیگر نه با ۱۰ میلیون سهامدار؛ بلکه با ۶۰ میلیون سهامدار مواجهیم و هیچ‌کس مجاز نیست از جیب سهامدار، به عده‌ای سود علی‌الحساب بیست و چند درصدی بپردازد.

{/content}[/wgt_jce_editor][/yee_column][/yee_row]

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا