طبل گرانی ارز را به نام تولید می کوبند
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران گفت: نوسانات ارزی روی همه فعالیتهای اقتصادی اثر گذاشته است. صنعت چاپ بیشترین تاثیر را از این دگرگونیها پذیرفته بدین ترتیب افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت مواد اولیه امری محال و دور از انتظار نبود.
به گزارش چاپ ونشر، بابک عابدین ادامه داد: هرچند دیدگاههایی در ایران وجود دارد که معتقد است افزایش نرخ ارز موجب افزایش صادرات و کالاهای تولید داخلی میشود. اما تجربه نشان داده است با افزایش قیمت ارز ، صادراتی شکل نمیگیرد.وی افزود: اعتقاد بر این است که با افزایش نرخ ارز، صادرات تقویت میشود اما چون ما کشوری واردکننده نیز هستیم و بسیاری از مواد اولیه، ماشینآلات و همچنین کالاهای مصرفی خود را وارد میکنیم با تورم وارداتی از این ناحیه روبهرو میشویم که باعث جهش نرخ تورم میشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران اظهار کرد: این روند حتی در تولیدات داخلی نیز تغییر ایجاد میکند و سبب افزایش قیمت کالاها میشود به هرحال مواد اولیه با نرخ دلار بالایی وارد شده و همین امر سبب میشود هزینههای تولید افزایش یابد.
عابدین بیان کرد: خرید مرکب و یا کاغذ باقیمت بالای ارز نتیجهای جز افزایش قیمت کالاهای تولیدی صنعت چاپ را دربر ندارد. در واقع، افزایش نرخ ارز قیمت تمامشده کالاهای صادراتی را افزایش داده درحالی که این موضوع باعث از دست دادن بازارهای صادراتی و کم شدن حاشیه سود صادرات شده است. قیمت ارز، تیغ دو لبهای است که بر صادرات و واردات اثر میگذارد، لذا تنها راه ممکن توافق بر سر راههای منطقی نرخگذاری ارز است.
وی گفت: نکته مهم و قابلتوجه دیگر این است که قیمت فروش ارتباط مستقیمی با بستهبندی دارد. زیرا همه کالاها نیازمند بستهبندی هستند. در همین راستا حتی اگر محصول داخل بستهبندی افزایش پیدا نکند ولی بالا بودن قیمت بستهبندی هزینه را افزایش میدهد لذا هرگونه افزایش نرخ ارز میتواند تبعات خاص خود را در تولید کالا ایفا کند. این یعنی، مردم شاهد افزایش قیمت کتاب، دستمال،کاغذی و یا دارو …. هستند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران افزود: افزایش نرخ ارز با بهانه افزایش صادرات یک اشتباه است و در سیستم اقتصادی هرگونه نوسان در قیمت ارز صنایع زیردستی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد درنتیجه ضرر از آن مردم و طبقههای پایین جامعه خواهد بود.
وی ادامه داد: در این میان، صنعت چاپ با افزایش قیمت ارز متضرر شده است افزایش قیمت مواد اولیه، مرکب و کاغذ، استهلاک ماشینآلات در کنار سایر هزینهها قیمت تمامشده برای هر نوع محصول تولیدی در حوزه چاپ را افزایش داده است.
عابدین افزود: افزایش نرخ ارز با بهانه افزایش صادرات یک اشتباه است و در سیستم اقتصادی هرگونه نوسان در قیمت ارز صنایع زیردستی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد درنتیجه ضرر از آن مردم و طبقههای پایین جامعه خواهد بود. اعتقاد بر این است که با افزایش نرخ ارز، صادرات تقویت میشود اما چون ما کشوری واردکننده نیز هستیم و بسیاری از مواد اولیه، ماشینآلات و همچنین کالاهای مصرفی خود را وارد میکنیم با تورم وارداتی از این ناحیه روبهرو میشویم که باعث جهش نرخ تورم میشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران در پایان گفت: دولت عوارض و حقوق گمرکی از صنعت چاپ را طی سالهای اخیر بالابرده و بجای حمایت و حذف بسیاری چالشها، مشکلات بیشتری را پیش روی این صنعت قرار داده است. مواد اولیه باقیمتهای گزافی از خارج وارد میشود و همین امر سبب شده تا دولت با نگاه مصرف گرایانه صنعت چاپ را در نظر بگیرد و تسهیلات و سرمایه در گردش کم، زمینه سقوط را برای این صنعت فراهم کرده است.