هند از لیست ۵ شریک اول تجاری ایران خارج شد

هند از لیست ۵ شریک اول تجاری ایران خارج شد/ اضافه شدن آلمان و سوییس به بازارهای وارداتی

رییس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: طبق آمار منتشره گمرک، تراز تجاری کشور کماکان منفی است، البته رقم بزرگی نیست و به نظر می‌رسد با توجه به رشد 65 درصدی صادرات در مقابل رشد 35 درصدی واردات، در صورت ادامه این روند، در ماه‌های آینده قطعا تراز تجاری نیز مثبت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: نوسانات نرخ ارز طی چند روز گذشته، می‌تواند عامل محرکی برای صادرات بیشتر باشد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود روند صادراتی کشور رو به رشد خواهد بود و اگر حمایت‌های لازم صورت بگیرد، قطعا می‌تواند کمک‌ کننده و افزایش دهنده باشد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران تصریح کرد: با توجه به بازارهای هدف صادراتی و وارداتی اعلامی، دو کشور اروپایی آلمان و سوییس به بازارهای وارداتی ما اضافه شده‌اند. همچنین در بین بازارهای صادراتی، ترکیه رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. این موارد نشان می‌دهد که تغییراتی در روابط رخ داده و روند واردات از کشورهای اروپایی بهتر شده است.

وی با اشاره به خروج هند از 5 شریک اول تجاری ایران بیان کرد: نکته قابل توجه دیگر، خروج هند از میان 5 کشور اول در بین شرکای تجاری ایران است. هند در سال‌های گذشته جزو شرکای اول تجاری ما بود اما بعد از تحریم‌های آمریکا، هند به مرور از میان 5 کشور هدف صادراتی و وارداتی ما خارج شد و ترکیه در بخش صادرات و همچنین آلمان و سوییس در بخش واردات جایگزین این کشور شدند. این موضوع می‌تواند نویددهنده این نکته باشد که کالاهای وارداتی از کیفیت مطلوب‌تری برخوردار شده‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا