چشمانداز روابط اقتصادی ایران و بریتانیا
با حذف تحریمهای هستهای و تغییر فضای جهانی، تجارت ایران با کشورهای عضو اتحادیه اروپا افزایش یافت و صادرات این بلوک به ایران از ۶.۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۵ به ۸.۲ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۶ رسید. در این سال واردات اتحادیه اروپا از ایران هم به ۵.۵ میلیارد یورو رسید که افزایش سالانهای معادل ۳۴۴.۸ درصد را نشان میدهد.
در میان کشورهای اروپایی آلمان، فرانسه، انگلستان و ایتالیا بیشترین حجم مبادلات را با ایران داشتهاند. اگرچه حجم مبادلات انگلستان با ایران نسبت به سه کشور دیگر روند افزایش کُندتری داشته اما پس از برجام این مبادلات رشد چشمگیری داشته است. آخرین گزارش سالانه اتاق بازرگانی انگلیس- ایران نشان میدهد که مبادلات تجاری دوجانبه پس از امضای برجام ۵۰ درصد رشد داشته است.
در پنج سال پیش از اجرای معاهده هستهای، ایران و بریتانیا در سال ۲۰۱۱ به بالاترین میزان تجارت خود یعنی ۲۰۳.۵ میلیون یورو رسیدند اما تجارت دوجانبه در سال بعد، زمانی که تحریمهای مربوط به فعالیتهای هستهای ایران شدیدتر شد، این رقم به ۱۱۹.۶ میلیون یورو کاهش یافت. تجارت دوجانبه سال بعد از آن هم به پایینترین سطح خود یعنی ۸۹.۴ میلیون یورو رسید. با این وجود، مبادلات در اوایل سال ۲۰۱۴ روند صعودی در پیش گرفت و این روند در پی توافق هستهای موقت بین ایران و قدرتهای جهانی به دست آمد و به ۱۵۲ میلیون یورو رسید. تجارت بین این دو کشور در سال ۲۰۱۵ به ۱۱۲.۹ میلیون یورو رسید و در سال ۲۰۱۶ به ۱۷۱.۵ میلیون یورو افزایش یافته است.
یک شرکت انگلیسی (Quercus) اقدام به ساخت یک نیروگاه خورشیدی در بخشهای مرکزی ایران کرده که پس از تکمیل، یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی در جهان خواهد بود. حدود یک ماه پیش هم قراردادی بین ایران و گروه بیمارستانهای پادشاهی متحده بریتانیا به امضا رسید که مطابق آن این گروه ۱.۵ میلیارد یورو برای ساخت یک مرکز پیشرفته درمانی سرطان در ایران سرمایهگذاری میکند.