کاغذهای تولیدی بزرگترين توليد كننده كاغذ در ايران به چین می رود.
خبرگزاری شبستان:شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران؛ بزرگترين توليد كننده كاغذ در ايران با ظرفيت مجموعاً ۱۷۵۰۰۰ تن است که یک شرکت از کشور چین برای خرید کاغدهای تولیدی این کارخانه آمادگی خود را اعلام کرده است. |
خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آنچه از مدارك و مستندات تاريخى برمى آيد، اين است كه صنعت كاغذسازى از قرن هفتم هجرى به بعد در ايران وجود داشته و گسترش يافته است. در ایران فعالیت کاغذ سازی اولین بار با تأسیس کارخانه مقواسازی و با استفاده از کاغذهای باطله در سال 1313 شمسی در کرج شروع شد. در سال ۱۳۲۶هجرى شمسى شركتى با سرمايه گذارى چند تن از جمله «حسن على حكمت»، «دكتر صلح دست» و «ژرژ عيسانيان» تأسيس شد كه خوراك آن كاغذهاى باطله ادارات و سازمان ها و منطقه آن ورامين بود، اما بعد از ملى شدن صنعت نفت اين تلاش ناموفق ماند. در سال ۱۳۴۴ اولين كارخانه كاغذسازى در هفت تپه خوزستان ايجاد شد و در ۱۳۴۶ شركت كاغذ پارس تأسيس شد.
بنابراین گزارش، پس از ان سالها این صنعت روز به روز در ایران گسترش یافت و کارخانه های تولید کاغذ در بخش های شمالی کشور فعالیت خود را آغاز کردند. شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران از جمله این شرکت ها است که بزرگترين توليد كننده كاغذ در ايران با ظرفيت مجموعاً ۱۷۵۰۰۰ تن شامل ۹۰۰۰۰ تن كاغذ روزنامه و چاپ و تحرير و ۸۵۰۰۰ تن كاغذ فلوتينگ است و در حال حاضر چین آماده خرید کاغذهای تولیدی این شرکت است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از محمد شیخ مونسی، مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نوشته است: “تاکنون کشورهای همسایه مشتریان کاغذهای تولیدی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران بودند. این بازار فروش جدید تولیدات شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران فرصتی مغتنم و مهم به شمار می رود. یک شرکت از کشور چین برای خرید کاغدهای تولیدی این کارخانه آمادگی خود را اعلام کرده است. هم اکنون فعالیت شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با انباشت برخی مشکلات و چالش ها رو به رو است که از جمله آن می توان به کاهش میزان برداشت چوب از سه متر مکعب در سال 68 به نیم متر مکعب در سال 92 اشاره کرد که باعث کاهش درآمدزایی شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران شد.”
یادآور می شود: مطالعات اولیه شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در سال 1351 انجام شد و از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرد. حفظ و احياء و بهره برداری اصولی از جنگلهای كرانه دريای خزر، كاهش وابستگی كشور به واردات كاغذ، كاهش خروج ارز از كشور، ايجاد اشتغال و رونق اقتصادی در منطقه و كشور و رشد و توسعه تخصص های امور جنگل و صنعت كاغذ سازی به عنوان اهداف این شرکت در دستور کار است.
شناسه خبر: 601841 – خبرگزاری شبستان – 28 دی ماه 1395
{/content}[/wgt_jce_editor][/yee_column][/yee_row]