کمیته مشترک ایران و ازبکستان مجددا فعالیت خود را آغاز کرد

کمیته مشترک ایران و ازبکستان مجددا فعالیت خود را آغاز کرد

کمیته مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان با انتخاب هیات رئیسه جدید کار خود را مجدد شروع کرد. این کمیته سال گذشته تشکیل شد اما از آنجا که نتوانست بر اساس برنامه‌های تعیین شده حرکت کند، با تغییر هیات رئیسه فعالیت خود را مجدد در قالب کمیته مشترک به مدت یک سال آغاز کرد.

کمیته مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان که سال گذشته تشکیل شده بود، بعد از یک سال فعالیت به دلیل عدم توفیق در اجرای برنامه‌ها، با نظر هیات رئیسه اتاق ایران مجدد در قالب کمیته مشترک و با تعیین هیات رئیسه جدید کار خود را آغاز کرد.

محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران با اشاره به ظرفیت‌های بالای ازبکستان و وجود زمینه‌های بسیار زیاد برای همکاری بین دو کشور، تصریح کرد: اتاق ایران انتظار داشت بعد از گذشت یک سال، کمیته مشترک ایران و ازبکستان با توجه به امکانات موجود به اتاق مشترک ارتقا پیدا کند که متأسفانه این چنین نشد و با نظر هیات رئیسه اتاق ایران تغییراتی در هیات رئیسه این کمیته اتفاق افتاد و مقرر شد این کمیته برای یک سال دیگر همچنان در قالب کمیته به فعالیت خود ادامه دهد.

وی با اشاره به نظر هیات رئیسه اتاق ایران، خاطرنشان کرد: بر این اساس موسی آقایی ریاست کمیته و فرزین مهدیا به عنوان نایب‌رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان تعیین شدند.

کرباسی در ادامه به موافقت‌نامه ایجاد شورای مشترک از طرف ازبکستان و اتاق مشترک از طرف ایران اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر بستر لازم برای اجرای این موافقت‌ نامه فراهم است اما این کمیته باید ظرفیت‌های تبدیل به اتاق را پیدا کند.

معاون بین‌الملل اتاق ایران در مورد برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور نیز گفت: با رایزنی‌های انجام شده از دو هفته قبل پرواز بین دو کشور برقرار شده و قرار است این پروازها به صورت هفتگی انجام شود. در این بین رایزنی‌ها برای برقراری پرواز بین ایران با دیگر کشورهای این منطقه در حال انجام است. بدون شک با ایجاد پرواز مستقیم دسترسی‌ها بهتر و هزینه‌های سفر نیز کاهش پیدا می‌کند. از طرف دیگر مشکلات مربوط به دریافت روادید از طرف ازبکستان نیز برطرف شده است.

وی در ادامه به اهمیت سرمایه‌گذاری و تولید مشترک بین ایران و ازبکستان اشاره و تصریح کرد: طی چندین سال اخیر افغان‌ها نیز در این کشور جایگاه خوبی پیدا کردند و با این حساب شرکت‌های ایرانی می‌توانند در چارچوب همکاری‌های سه‌جانبه نیز در ازبکستان حضور خوبی داشته باشند.

کرباسی در مورد سیاست‌های اقتصادی این کشور نیز گفت: آن‌ها علاقه‌مند به سیاست‌های اقتصاد باز هستند اما هنوز در سطح کلان رگه‌هایی از دیدگاه‌های سوسیالیستی در سیاست‌های اقتصادی آنها دیده می‌شود.

موسی آقایی، رئیس کمیته مشترک ایران و ازبکستان نیز در این نشست توجه به ظرفیت فعالانی که امروز در این بازار حضور دارند را مورد توجه قرار داد و گفت: در قدم اول باید نقشه راهی برای رسیدن به یک اهداف تعیین شده، ترسیم کنیم و در عین حال آسیب‌ها و چالش‌های موجود در این منطقه را شناسایی کرده و برای حل آنها برنامه‌ریزی کنیم.

به باور او ازبکستان کشوری در حال توسعه است و به خوبی روند رشد را طی می‌کند. بنابراین ظرفیت‌های خوبی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد.//پایگاه خبری اتاق ایران 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا