واکنش گمرک به امکان صدور بارنامه‌های صوری برای ترخیص کالا

[yee_row column-size=”md-column” boxed_layout=”yee-container-fluid” padding_layout=”” style_detail=”” theme_options=”flattern” border_color=”” border=”none” background_image_options=”none” background_image=”” background_color_options=”none” background_color=”” responsive_column_reset=”no” vacolumns=”top” ex_class=”” id=”” visiable=”1″][yee_column width=”1/1″ ors=”” column-size=”md-column” xs-column=”0″ xs-hidden=”” sm-column=”0″ sm-hidden=”” md-column=”0″ md-hidden=”” lg-column=”0″ lg-hidden=”” hidden-print=”visiable” background_image=”” background_color=”” ex_class=”” visiable=”1″][wgt_jce_editor css_animation=”no” ex_class=”” style_detail=”” yee-widget-theme=”default” border_color=”” border=”none” visiable=”1″]{content}

گمرک ایران تاکید کرد که با توجه به دریافت اصل سند بارنامه از صاحبان کالاها از طریق سامانه جامع گمرکی، امکان سواستفاده و جعل بارنامه‌های گمرکی و صدور بارنامه صوری وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، چندی پیش گمرک اعلام کرد که ترخیص کالا تنها پس از صدور بارنامه از سوی شرکت‌های حمل و نقل انجام می‌گیرد.

در ادامه این ماجرا، شک و شبهاتی مبنی بر صدور بارنامه‌های صوری از سوی شرکت‌های حمل و نقل برای ترخیص کالا مطرح شد و برخی رسانه‌ها این موضوع را مطرح کردند که ممکن است این شرکت‌ها برای ترخیص کالا بارنامه‌های صوری صادر کنند.

در همین راستا، گمرک ایران اعلام کرده است که در ماده ٥٨ آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی، تصویر تصدیق شده از سند حمل نیز تجویز شده که با اطلاعات بارنامه الکترونیکی دریافتی در سامانه جامع گمرکی عملا اصل اطلاعات دریافت می‌شود و بحث بارنامه صوری منتفی خواهد شد.

گمرک همچنین توضیح داده است که صاحبان کالا و نمایندگان قانونی آن‌ها وفق قانون فوق‌الذکر باید اصل سند بارنامه را اسکن و در سامانه جامع گمرکی بارگذاری کنند؛ در واقع گمرک ایران با این اقدام، اصل سند بارنامه را هم از صاحب کالا در سامانه جامع گمرکی دریافت می‌کند و هم اینکه با دریافت اطلاعات بارنامه از شرکت‌های کشتیرانی و فورواردری از هرگونه جعل و سوء استفاده از بارنامه‌ها پیش‌گیری می‌کند.

بر این اساس به نظر می‌رسد برخلاف گذشته که اطلاعات بارنامه به صورت دستی و غیرقابل صحت‌سنجی به گمرک ارائه می‌شد، با سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی، اطلاعات بارنامه، قبل از اظهار کالا به گمرک به صورت الکترونیک از شرکت‌های حمل‌ونقل دریافت می‌شود، ضمن اینکه صاحب کالا یا نماینده قانونی وی اصل سند بارنامه را در زمان اظهار، اسکن و در سامانه جامع گمرکی بارگذاری می‌کند.

تشریفات ترخیص کالا میان گمرکات مرزی ایران و آذربایجان الکترونیکی شد

گمرک ایران از آغاز تبادل الکترونیکی اطلاعات با گمرک جمهوری آذربایجان با هدف تسهیل و تسریع تشریفات ترخیص کالا خبر داد.

به گزارش ایسنا، بر این اساس اطلاعات گمرکی مربوط به ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی در گمرک مرزی یک کشور مورد قبول گمرک طرف مقابل خواهد بود و به این ترتیب هم در زمان و هم در هزینه تشریفات ترخیص صرفه‌جویی خواهد شد.

با توجه به این موضوع، امور گمرکی مربوط به ترخیص محموله‌های تجاری در گمرکات مرزی دو کشور فقط یک بار انجام می‌شود و این قابلیت به گمرکات طرفین این امکان را می‌دهد تا هر کشور اظهارنامه صادراتی کشور دیگر را به عنوان اظهارنامه وارداتی خود بپذیرد.

در این سیستم اطلاعات صاحب کالا، طبقه‌بندی کالایی بر اساس سیستم هماهنگ شده و مقادیر وزن و ارزش کالاها بین گمرکات مرزی دو کشور مبادله می‌شود و از همین طریق امکان جعل، دخل و تصرف در اسناد گمرکی دو کشور به صفر می‌رسد، علاوه بر آن، گمرک کشور مقابل از تمامی محموله‌های صادراتی به مقصد کشور طرف مقابل مطلع خواهد شد.

همچنین با این اقدام که در چارچوب ایجاد دروازه مشترک مرزی به صورت مجازی انجام می‌شود، امکان معرفی فعالان مجاز اقتصادی (AEO) و ارائه تسهیلات ویژه فراهم شده و فرآیند انجام مبادلات تجاری تسریع و به شکل آسان‌تری امکان‌پذیر خواهد شد.

اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که اقدام مزبور در ادامه پروژه ایجاد کریدور سبز گمرکی میان ایران و روسیه صورت می‌گیرد تا روند انجام تشریفات گمرکی بین کشورهایی که توافق‌نامه همکاری‌های گمرکی بین آن‌ها امضا شده با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود.

در همین راستا گمرک ایران توافق‌نامه‌هایی را با کشورهای کره جنوبی و ترکیه امضا کرده که مقدمات اجرایی شدن آن فراهم شده است.

گمرک ایران در راستای راه‌اندازی دروازه مشترک مرزی با برخی از کشورهای طرف معامله و همسایه نظیر چین، کره جنوبی، روسیه، آذربایجان، ترکیه، قرقیزستان و افغانستان تفاهم‌نامه همکاری مشترک گمرکی و تبادل الکترونیکی اطلاعات را امضا کرده است و با پیاده‌سازی موفق گمرک الکترونیکی، مدل مجازی دروازه مشترک مرزی با محوریت تبادل الکترونیکی اطلاعات در دستور کار گمرک ایران قرار گرفته است.

بر همین اساس، تازه‌ترین خبرها از الکترونیکی شدن ترخیص کالا میان گمرکات ایران و جمهوری آذربایجان حاکی از آن است که گمرکات دو کشور موفق به تبادل اطلاعات اظهارنامه‌های تنظیم شده در هر دو کشور شده‌اند.

اجرای این امر یکی از موضوعاتی است که در سفر رئیس‌جمهور به آذربایجان مطرح شده بود.

{/content}[/wgt_jce_editor][/yee_column][/yee_row]

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا