وضعیت کاغذ تغییری نکرده است/ پس از رفع تحریمها تا ۲ سال بازار رقابتی است
مدیرعامل شرکت پیک فراز گفت: در حال حاضر وضعیت تغییری نکرده است اما پس از تحریم تا دو سال بازار رقابتی را شاهد خواهیم بود.
علیرضا کاغذیان مدیر عامل شرکت پیک فراز در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارسپیرامون شرایط فعلی کاغذ و موقعیت ایران در مرحله پسا تحریم اظهار داشت: شرایط فعلا به لحاظ فیزیکی تغییری نکرده است، و ما کماکان محدودیتهای زمان تحریم را داریم.
وی افزود: منتظر هستیم تا طبق برنامهریزی پسا تحریم و مشخص شدن نتایج ، موارد نهایی شود. این شرایط برای کشورهای غربی که تمایل مراوده با ایران داشتند و مایل بودند جنس به ایران عرضه کنند اما به دلیل تحریم نمی توانستند، پس از تحریم شرایط مهیا خواهد شد.
کاغذیان با بیان اینکه چین، کره جنوبی و هند و ترکیه تاکنون شرایط را تامین میکردند اما شرایط یکنواخت پایان میپذیرد و روال بهبود خواهد یافت و بازار رقابتی میشود، گفت: کشتیرانی ایران پیش از تحریم رتبه 18 جهانی را دارا بود، اگر تحریمها برداشته شود در این زمینه هم تاثیراتی را مشاهده خواهیم کرد.چرا که وقتی غرب هم وارد شود طرف مقابل نمی تواند قیمتها را همانند زمان تحریم عرضه کند، قیمتها رقابتی خواهد شد.
مدیر عامل شرکت پیک فراز با تاکید بر اینکه ایران با مصرف 1 میلیون و 500 هزار تن کاغذ شناخته می شود افزود: 500 هزار تن از میزان اعلامی، در داخل تولید می شود، اما 1 میلیون تن انواع کاغذ تحریر درجه یک، کاغذ روزنامه، مقوای مواد غذایی و کاغذ کارتن سازی دره یک و انواع خمیر برای پوشک به همه از خارج وارد می شوند.
وی با بیان اینکه پیش از تحریم کره و چین سهم مشخصی دارا بودند و از سوی دیگر اروپا، امریکای شمالی، کانادا و امریکای جنوبی و برزیل سهم قابل توجهی در بازار کاغذ کشور داشتند، ابراز داشت: تحریمها باعث شد امکان فعالیت کشتیها راکد و کند شود، اما در طول زمان تحریم یک شرکت اتریشی که مدیر آن ایرانی بود در طول این دوران به دلیل حسن شهرتی که داشت توانست با اجازه از بانکهای ترکیه پول جا به جا کرده و کاغذ را تامین کند.
به گفته مدیر عامل شرکت پیک فراز، اگر این شرکت فعالیت نمیکرد در بازار تحریر و کاغذ گلاسه که کاغذ ما از کره تامین میشد و قیمتها بالا عرضه میکردند، کره همچنان میتوانست در سایر بخشها هم اجحاف کند. اما از این پس برزیل، پرتغال، اروپای شمالی در ایران بازار رقابتی خواهند داشت و چین و هند یا کره تنها بازیکنان نخواهند بود.
کاغذیان ضمن اشاره به اینکه در زمان تحریم کاغذ روزنامه از روسیه تامین میشد بیان کرد: در این بخش هم بازار پس از تحریم رقابتی خواهد شد ولی تغییر چندانی حاصل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه اتریش با ایران رابطه 400 ساله دارد و سعی کرده بی طرف عمل کند، تصریح کرد: شرکت راکسل که در اتریش پیش از تحریم 35 تا 40 درصد سهم بازار ایران را داشت بدون ایجاد انحصار در بازار عرضه و تقاضا با وجود خوشنام بودن فعالیت میکرد و حتی پیش از برداشتن سوبسید کاغذ با شرکتهای دولتی ایران فعالیت میکرد، بنابراین فروشنده کاغذ اتریشی است، اما تنها فروشنده کاغذ از اتریش نیست مقر این شرکت در اتریش است.
کاغذیان در شرایط پسا تحریم رقابت را اصل دانست و تاکید کرد: در حال حاضر برزیل و پرتغال سهم بزرگی در بازار بین المللی دارند؛ بنابراین در شرایط پسا تحریم راهشان به ایران باز میشود، طبق پیشبینیها بازار تا 2 سال رقابتی خواهد بود و پس از آن بازار بر اساس عرضه و تقاضا راه خودش را پیدا میکند.
{/content}[/wgt_jce_editor][/yee_column][/yee_row]